Latinica | English

 

 

Radionica „Praćenje implementacije i podrška za dalji razvoj Registra cijena nepokretnosti“

CILAP | 29.3.2019.

U skladu sa planiranim aktivnostima CILAP projekta u periodu od 25-29. marta 2019. godine, u Bijeljini, održana je radionica u okviru komponente 3: Podrška uspostavi Registra Cijena nepokretnosti.

Radionicu je vodila gđa. Marija Rašković, stručnjakinja iz Srbije i gosp. Söderblom Hans, stručnjak iz Švedske iz ove oblasti. Radionici su prisustvovali članovi radnih grupa CILAP projekta iz Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine i Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Republike Srpske.

Prvi dio radionice započeo je prezentacijama Godišnjih izvještaja Registra cijena nepokretnosti za 2018. godinu od strane radnih grupa. Drugi dio radionice odnosio se dalje na analize tržišta, trendove na tržištu, analize kvaliteta podataka i potrebna poboljšanja trenutnog stanja. Od strane stručnjaka date su instrukcije i obuke vezane za metodologiju, te upute za praktičnu daljnju analizu.

Cilj radionice je održiva strategija budućih analiza tržišta poljoprivrednih i stambenih nepokretnosti, takođe, izvršeno je planiranje rada do sljedeće radionice.

Ključne reči: registar cijena nekretnina  

Galerija fotografija