Latinica | English

 

 

Uspostavljen Adresni registar opštine Prnjavor

CILAP | 19.6.2019.

Svečana prezentacija sistema Adresnog Registra (AR)

Zajedničkim radom i saradnjom opštine Prnjavor, Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) i CILAP projekta završeni su poslovi na uspostavi AR u opštini Prnjavor.

Nova elektronska evidencija adresa predstavljena je 18. juna 2019. godine u Prnjavoru. Prezentaciji su prisustvovali načelnik opštine Darko Tomaš, direktorica RUGIPP Bosiljka Predragović, direktorica CILAP projekta Andja Zimić, koordinator CILAP za RUGIPP Stojan Jungić, te načelnici i zaposleni u opštinskoj upravi i javnim preduzećima. 

Prisutnima se najpre obratio načelnik Darko Tomaš koji se zahvalio Kraljevini Švedskoj na podršci, te RUGIPP i CILAP projektu na saradnji, ističući da je adresni registar od velike koristi kako za opštinsku upravu, tako i za građane. Direktorica RUGIPP Bosiljka Predragović je istakla odlične rezultate na uspostavi adresnog registra i njegov značaj za Republiku Srpsku.

Direktorica Andja Zimić je predstavila CILAP projekat i njegove rezultate sa naglaskom na Adresni registar i mogućnosti za njegovo korišćenje  za pružanje socijalne usluga, brigu o starima, usluge spašavanja i pomoći (policija, vatrogasci i hitna pomoć), urbanističko planiranje, izbori, popis stanovništva,..

Nakon uvodnih riječi prezentaciju sistema je održao Dejan Jeremić, koordinator CILAP projekta za AR. Prezentacija je uključila i praktični prikaz svih funkcionalnosti sistema koje značajno olakšavaju i ubrzavaju rad opštinske administracije.

Uspostavljanjem adresnog registra, sve adrese u Prnjavoru se nalaze u Centralnom adresnom registru koji vodi RUGIPP. U ovom registru bi trebalo da se nađu nazivi ulica i kućni brojevi sa područja svih gradova i opština u Republici Srpskoj, a Centralni adresni registar će biti i javno dostupan na Geoportalu koji, u skladu sa zakonom, vodi i održava RUGIPP.

Ključne reči: adresni registar  

Galerija fotografija