Latinica | English

 

 

Bliska saradnja sa Gradskom upravom Grada Banja Luka

CILAP | 27.7.2020.

Realizacija Pilot projekta „Masovna procjena vrijednosti nepokretnosti“

Odlična saradnja između Republičke uprave za geodetske i  imovinsko pravne-poslove Republike Srpske (RUGIPP) i Gradske uprave Grada Banja Luka, potpomognuta CILAP projektom nastavljena je još jednim radnim sastankom, održanim 24. jula 2020. god. Sastanku su ispred Gradske uprave prisustvovale načelnica odjeljenja za finansije Božana Šljivar i saradnica Aleksandra Simić, ispred RUGIPP učestvovali su pomoćnik direktora za ekonomsko-finansijske poslove Dragan Stanković, pomoćnik direktora za normativne poslove, evropske integracije i međunarodne projekte Jasenko Nedinić sa saradnicima, kao i predstavnici CILAP projekta.

Na sastanku su predstavljene dosadašnje aktivnosti Radne grupe koja radi na implementaciji Pilot projekta Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti. Kako je jedan od osnovnih uslova za razvoj sistema Masovne procjene formiranje ažurnog Registra nepokretnosti, ovom prilikom predstavljena je i  alikacija za prikupljanje podataka o nepokretnostima na terenu razvijena sredstvima CILAP projekta.

Predstavnici Gradske uprave izrazili su veliko zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima i mogućnostima razvijene Aplikacije. Posebno su istakli značaj projekta kako za lokalnu zajednicu tako i za sve građane, te još jednom potvrdili svoje jasnu opredeljenost za aktivno učešće u implementaciji pilot projekta Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti.

Dogovoreni su dalji koraci i vremenski okviri za naredne aktivnosti koji obuhvataju, između ostalog, učešće Gradske uprave u terenskom prikupljanju podataka i obezbeđivanju kontakata sa predsednicima zajednica etažnih vlasnika.

Ključne reči: registar cijena nekretnina  informacione tehnologije  

Galerija fotografija