Latinica | English

 

 

Radionica - Analiza tržišta nekretnina i prikupljenih podataka sa terena o nekretninama

CILAP | 11.2.2021.

Pojašnjenje izvršenih analiza vezanih uz tržište nekretnina

Danas 11.02.2020. godine, održana je jednodnevna online radionica u okviru komponente 3: Podrška u održavanju Registra Cijena nekretnina i jačanje institucionalne suradnje s poreznim upravama.

Radionicu  je vodio gosp.  Hans Söderblom iz Lantmäterieta a bila je vezana za aktivnosti koje su isplanirane CILAP- projektom u tekućoj godini. Radionici su prisustvovali članovi radnih grupa iz Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine, Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Republike Srpske i direktorica projekta Andja Zimic.

Radne grupe su radile na zadacima koji su postavljeni na prošloj radionici te predstavile poduzete aktivnosti odnosno analize podataka i određivanja vrijednosnih faktora za daljnje analize vezane za kuce.

Stručnjak je dao upute i preporuke vezane za daljnje provođenje aktivnosti i određivanje modela vrednovanja za kuće.

Radna grupa ispred Republike Srpske također je predstavila novu aplikaciju u kojoj su svi podaci Porezne uprave RS, Geodetske uprave i terenski podaci predstavljeni u 3D vizualizaciji. Aplikacija je savršen primjer svih aktivnosti koji su uspjeli izvršiti tijekom 2020. godine i situacije COVID-19.

Ključne reči: registar cijena nekretnina  

Galerija fotografija