Latinica | English

 

 

Pojedinačni sastanci sa zainteresovanim institucijama

CILAP | 12.2.2021.

Intenzivan rad na Studiji izvodljivosti sistema procjene vrijednosti nepokretnosti

U sklopu Pilot projekta procjene vrijednosti nepokretnosti u periodu od 8-10. februara održani su pojedinačni  sastanci sa zainteresovanim institucijama, te je tako nastavljen rad na studiji izvodljivosti sistema procjene vrijednosti nepokretnosti.

Sastanke je vodio konsultant angažovan na projektu prof. Željko Račić sa predstavnicima Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove i CILAP projekta.

Kako studija izvodljivosti implementacije sistema masovne procjene vrijednosti nepokretnosti podrazumijeva analizu trenutnog pravnog okvira, postojećeg sistema oporezivanja nepokretnosti, prijedloge za metodologiju vrednovanja i modele procjene za različita tržišta učešće u sastancima uzeli su Ministarstvo finansija, Poreska uprava, Grad Banja Luka i Notarska komora.

Postignut je visok stepen saglasnosti o neophodnosti unapređenja postojećeg sistema oporezivanja nepokretnosti, kao i razmjene i interoperabilnosti podataka iz nadležnosti svih uključenih institucija.

Završetak studije izvodljivosti implementacije sistema masovne procjene vrijednosti nepokretnosti za Republiku Srpsku se očekuje do početka aprila 2021. godine.

Ključne reči: registar cijena nekretnina  

Galerija fotografija