Latinica | English

 

 

XIII Regionalna konferencija o katastru i infrastrukturi prostornih podataka

CILAP | 1.6.2021.

„Interoperabilni lokacijski okvir“

XIII Regionalna konferencija o katastru i infrastrukturi prostornih podataka na temu „Interoperabilni lokacijski okvir“ je održana 01.06.2021.godine u organizaciji Državne geodetske uprave Republike Slovenije. Uslijed okolnosti izazvanih pandemijom Covid-19 oboljenja događaj je održan putem elektroničkih komunikacijskih platformi.

Konferencija je virtualno okupila direktore deset katastarskih agencija regije Zapadnog Balkana sa svojim suradnicima, predstavnike donatora (Sida, JICA), Svjetske banke, geodetskih uprava Švedske, Norveške i Nizozemske, Eurogeographicsa, UNGGIM-a, CLGE-a i dr.

Direktor Državne geodetske uprave Slovenije Tomaž Petek i generalni direktor Uprave za prostorno planiranje, izgradnju i stanovanje pri Ministarstvu okoliša i prostornog planiranja Slovenije Georgi Bangiev, su otvorili konferenciju i zaželjeli dobrodošlicu svim sudionicima. Konferenciju su činile tri sesije u okviru kojih su održane prezentacije predstavnika katastarskih i kartografskih agencija regije kao i prezentacije međunarodnih organizacija i projekata.

U okviru konferencije prezentaciju pod nazivom „Doprinos CILAP projekta unapređenju zemljišne administracije u Bosni i Hercegovini“ održala je Andja Zimic, direktorica CILAP projekta. Prezentacijom su ukratko predstavljeni najvažniji rezultati CILAP projekta u periodu 2013-2020. 

Ključne reči: regionalna saranja  projekat  

Galerija fotografija