Latinica | English

 

 

Sastanak Upravnog odbora CILAP projekta

CILAP | 3.6.2021.

Polugodišnji izvještaj o napretku i mogućnosti za nastavak saradnje

Dvanaesti sastanak upravnog odbora CILAP projekta održan je online 03. juna 2021. godine uz prisustvo članova upravnog odbora (UO) iz Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove (FGU), Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove (RUGIPP), Läntmateriet-a (švedska uprava za kartografiju, katastar i upis prava), CILAP projekta i Švedske ambasade u Bosni i Hercegovini (BH).

Učesnici sastanka Upravnog odbora su bili Željko Obradović, direktor FGU, Bosiljka Predragović, direktorica RUGIPP, Anders Lundquist, zamjenik generalnog direktora Läntmateriet-a, Mikael Lilje, šef odjeljenja za međunarodnu saradnju u Lantmäteriet-u, Andja Zimic, direktorica CILAP projekta, koordinatori CILAP projekta Jasenko Nedinić, RUGIPP, Sead Hadžić, FGU, Denis Tabučić, pomoćnik direktora FGU i Dejan Jeremić, nacionalni koordinator CILAP projekta. U ime Švedske Ambasade sastanku je prisustvovao Nedim Bukvić, službenik odgovoran za CILAP projekat.

Nakon uvodnih reči direktora uprava, zamjenika direktora Läntmateriet-a i ostalih, Andja Zimić je predstavila Polugodišnji izvještaj o radu i napretku i najvažnije rezultate u okviru svake komponente.

Sledećom prezentacijom je Dejan Jeremić predstavio rezultate analize koja je pokazala uticaj CILAP projekta na ostvarenje održivih ciljeva razvoja definisanih u okviru Agende 2030 Ujedinjenih nacija. Svi učesnici su istakli značaj ove analize i iskazali zahvalnost CILAP projektu na iskazanoj inicijativi.

Denis Tabučić je predstavio aktivnosti geodetskih uprava i dao zajednički prijedlog oblasti u kojima bi bila izuzetno značajna dalja podrška Švedske. 

Dogovoreno je da se nastave razgovori o mogućnostima za dalju saradnju u skladu sa novom strategijom Švedske za razvojnu saradnju sa Bosnom i Hercegovinom. Sledeći sastanak UO zakazan je za 2. februar 2022. godine.

Ključne reči: upravni odbor  projekat  

Galerija fotografija