Latinica | English

 

 

Realizacija pilot projekta Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti

CILAP | 8.10.2021.

Odlična saradnja svih uključenih institucija

Predstavnici  Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP), Ministarstva finansija Republike Srpske, Poreske uprave  Republike Srpske, Gradske uprave grada Banjaluka i grada Gradiška, opštine Laktaši i CILAP projekta sastali su se 07.10.2021. godine, kako bi sagledali rezultate pilot projekta Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti i dogovorili modalitete saradnje u predstojećem periodu.

Sastanak su otvorili Jasenko Nedinić, pomoćnik direktora Sektora za normativne poslove, evropske integracije i međunarodne projekte u RUGIPP-u, i direktorica CILAP projekta Anđa Zimić, koji su poželjeli dobrodošlicu prisutnima i zahvalili se na dosadašnjoj saradnji.

Na sastanku je bio prisutan i Dušan Mitrović, načelnik odjeljenja za masovnu procjenu vrijednosti nepokretnosti u Geodetskoj upravi Slovenije, koji je prezentovao upotrebu masovne procjene i stanje u Republici Sloveniji, sa naglaskom na prednosti ovog sistema.

Svim prisutnima je u vidu prezentacije od strane radne grupe RUGIPP-a predstavljen presjek stanja dosadašnjih aktivnosti i rezultati imlementacije pilot projekta, ukazujući da se intezivno radi na svim aktivnostima u cilju kreiranja modela za Masovnu procjenu vrijednosti nepokretnosti.

Tokom sastanka, u živoj diskusiji svi učesnici su predstavili svoje prioritete i aktivnosti koje preduzimaju u cilju realizacije ovog projekta. Osim toga, prisutni su izrazili zadovoljstvo zbog učešća u ovom projektu i naglasili su da svim resursima podržavaju ovaj projekat, jer vjeruju u njegove dugoročne benefite za sve uključene, kako za lokalne zajednice, tako i za sve građane BiH.

Ključne reči: registar cijena nekretnina  

Galerija fotografija