Latinica | English

 

 

Radionica – „Modeliranje je shvatanje koncepta“

CILAP | 11.10.2021.

Podrška stručnjaka iz Slovenije

U organizaciji CILAP projekta u periodu od 04-08.10.2021. godine u hotelu Jelena u Banjaluci, održana je radionica pod nazivom „Modeliranje je shvatanje koncepta“.

Radionicu je vodio Dušan Mitrović, načelnik odjeljenja za Masovnu procjenu vrijednosti nepokretnosti u Geodetskoj upravi Slovenije, a prisustvovali su predstavnici CILAP projekta i članovi radnih grupa iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove (RUGIPP) i Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove (FGU).

Cilj radionice bio je prezentacija svih koraka u procesu gradnje modela za Masovnu procjenu vrijednosti nepokretnosti (stanova) na pilot području, kako bi se na što brži i efiksaniji način došlo do željenih rezultata. Teme radionice su obuhvatile detaljan prikaz postupaka određivanja analitičkih područja, modela procjenjivanja, strukture modela procjenjivanja, dizajna i kalibracije modela. Ovom prilikom, Dušan Mitrović je učesnicima dao veoma korisne savjete prenoseći iskustva iz Slovenije i prezentujući sistem masovne procjene vrijednosti nepokretnosti, kao i prednosti njegove upotrebe u Republici Sloveniji.

Učesnici su ocijenili posjetu stručnjaka veoma korisnom i značajnom za nastavak rada na modelu, te su saglasni u tome da će uložiti sve napore da u što kraćem roku bude završen model za određivanje vrijednosti stanova.

Ključne reči: registar cijena nekretnina  masovna procjena nepokretnosti  

Galerija fotografija