Latinica | English

 

 

Druga radionica sa Agencijom za katastar nepokretnosti Republike Severne Makedonije

CILAP | 7.12.2021.

Prenos iskustava i preporuke za dalji rad: Adresni registar i Registar prostornih jedinica

Nakon uspješno održane radionice u junu mjesecu, u dogovoru sa koleginicama/kolegama iz Agencije za katastar nepokretnosti Republike Severne Makedonije (AREC) i Lantmäteriet-a zaduženim za imlementaciju donatorskog projekta u Republici Severnoj Makedoniji, 07.12.2021. godine održana je i druga online radionica.

Cilj radionice je bio da se prenesu iskustva CILAP projekta u postupku uspostave i održavanja Adresnog registra i Registra prostornih jedinica u Bosni i Hercegovini. Najvažnije teme radionice su bile: saradnja sa gradovima/opštinama, održavanje i ažuriranje podataka, obuke za zaposlene u opštinama, pravna pitanja, zainteresovane strane, istorijske informacije, te načini korišćenja, distribucije i objave podataka.

Prezentaciju je održao Dejan Jeremić, nacionalni koordinator i koordinator za Adresni registar CILAP projekta.  Direktorica CILAP projekta Anđa Zimić aktivno je učestvovala u radu radionice.  

Tokom diskusije dati su prijedlozi za poboljšanje saradnje sa opštinama, uključenje zainteresovanih strana i unapređenje postupka izrade adresnog registra. Kolege iz Severne Makedonije su zaključile da su iskustva Bosne i Hercegovine vrlo značajna za ubrzanje postupka izrade Adresnog Registra u njihovoj zemlji. Dogovoreno je da se saradnja nastavi.

Ključne reči: radionica  adresni registar  registar prostornih jedinica  

Galerija fotografija