Latinica | English

 

 

Predstavljanje rezultata pilot projekata i upoznavanje sa modelom za procjenu vrijednosti kuća

CILAP | 11.3.2022.

Nastavak aktivnosti na analizi i obradi podataka pilot projekata

U okviru komponente 3: Podrška održavanju Registra cijena nepokretnosti i jačanje institucionalne saradnje s poreskim upravama, u Sarajevu od 08 – 10. marta 2022. godine, održana je trodnevna radionica na kojoj su prisustvovali predstavnici CILAP projekta, radnih grupa RUGIPP-a i FGU, i stručnjak iz Lantmäteriet-a Hans Söderblom.

Nakon uvodne riječi direktorice CILAP projekta Anđe Zimić, predstavljeni su ostvareni rezultati pilot projekta i analize od strane obe radne grupe, nakon čega je ekspert iz Švedske iznio svoja zapažanja i komentare. Osim toga, stručnjak je sve prisutne upoznao sa modelom za procjenu vrijednosti kuća, prikazujući na primjeru države Švedske proces izrade pomenutog modela.

Svi učesnici su saglasni da su tokom ove radionice dobili značajne smjernice i informacije vezano za proces masovne procjene vrijednosti nepokretnosti, kao i da da će se nastaviti razmjena mišljena i iskustava između radnih grupa.

Nakon aktivne diskusije i ućešća svih prisutnih u razmjeni ideja i stavova, dogovoreni su zadaci i aktivnosti za narednu radionicu.

Ključne reči: masovna procjena nepokretnosti  procjena vrednosti nekretnina  registar cijena nekretnina  

Galerija fotografija