Latinica | English

 

 

Zajednički sastanak Ambasade Švedske, Lantmäteriet-a, CILAP, misije Svjetske banke i geodetskih uprava

CILAP | 8.4.2022.

Koordinacija aktivnosti i planiranje buduće saradnje

U sklopu misije predstavnika Svjetske banke u okviru projekta Registracije nekretnina – dodatno finansiranje (RERP DF), 8. aprila u Sarajevu je održan zajednički sastanak predstavnika Ambasade Švedske zaduženih za razvojnu saradnju, Lantmäteriet-a, CILAP projekta, Svjetske banke, Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove (RUGIPP) i Federalne uprave za geodetske i pravne poslove (FGU).

Nakon predstavljanja rezultata izlazne faze CILAP projekta razgovaralo se o potrebama i mogućnostima za nastavak uspješne saradnje. Geodetske uprave su istakle značaj podrške CILAP projekta implementaciji RERP DF. Naglašeno je da bi dalja donatorska podrška Švedske omogućila uspješno sprovođenje novog projekta koji bi bio podržan sredstvima zajma Svjetske banke, a čiji je glavni cilj uspostava sistema masovne procjene vrijednosti nepokretnosti u Bosni i Hercegovini.

Vođa tima Svjetske banke Paul Scott Prettitore je izrazio izuzetno zadovoljstvo postignutim rezultatima u okviru CILAP i istakao njegov značaj za uspešno sprovođenje projekta RERP, sa željom za nastavak saradnje sa Švedskom na predstojećem projektu.

Ključne reči: ambasada švedske  međunarodna saradnja  projekat  cilap  

Galerija fotografija