Latinica | English

 

 

Seminar „Implementacija pilot projekta Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti“

CILAP | 10.6.2022.

Predstavljanje iskustava i rezultata

U organizaciji CILAP projekta i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP), dana 09.06.2022. godine u Banjaluci, održan je seminar „Implementacija pilot projekta masovne procjene vrijednosti nepokretnosti“.

Seminaru su prisustovali predstavnici Ministarstva finansija Republike Srpske, Poreske uprave Republike Srpske, Saveza opština i gradova Republike Srpske, gradova Banja Luka, Laktaši, Gradiška i opštine Srbac.

Seminar su otvorili Jasenko Nedinić, pomoćnik direktora Sektora za međunarodne projekte, fondove i donacije u RUGIPP-u, i direktorica CILAP projekta Anđa Zimić, koji su poželjeli dobrodošlicu prisutnima i zahvalili se na dosadašnjoj saradnji.

Na sastanku je bio prisutan i Hans Söderblom, stručnjak iz Lantmäteriet-a (švedska uprava za kartografiju, katastar i upis prava), koji je prezentovao sistem i upotrebu masovne procjene u Švedskoj, sa naglaskom na prednosti ovog sistema.

Predstavnici gradova Banja Luka, Laktaši i Gradiška predstavili su dosadašnje rezultate na implementaciji pilot projekta masovne procjene vrijednosti nepokretnosti. Svi učesnici su izrazili veliko zadovoljstvo zbog učešća u projektu i naglasili da svim resursima podržavaju ovaj projekat, jer vjeruju u njegove dugoročne benefite za sve uključene, kako za lokalne zajednice, tako i za sve građane.

Ključne reči: procjena vrednosti nekretnina  radionica  

Galerija fotografija